www.erox.tk & www.paranormal.da.ru

Home

Istoria lui DRACULA
Reportaj
Ciudatenii
Articole
OZN
Sfarsitul...
CLONAREA
SATANISMUL
UNIVERSUL
Magie
EROX CONTACT
DESPRE OZN-URI

 "Aceasta este una dintre marile probleme pe Pamānt. Voi sunteti acolo doar temporar. Aceste corpuri ale voastre sunt doar instrumente care vi s-au dat pentru a īnvata cu ele" .
     Dupa aceasta experienta a simtit nevoia sa se adreseze unui psihiatru. Acesta i-a spus ca a fost o halucinatie, īntrucāt asa ceva nu se poate īntāmpla īn realitate. Sequoyah stia īnsa ca avusese īn viata lui halucinatii, fie datorate drogurilor, fie tratamentului de dezintoxicare, dar de aceasta data trairea sa fusese extraordinar de reala, de cu totul alta calitate, si, īn plus, īn perioada īntālnirii nu consumase droguri.
 
Caracteristici ale OZN-urilor

Dupa forma lor cele mai multe OZN-uri sunt discoidale (cel mai des intalnite - 50 % din cazuri); din cate stim aceasta forma este cea mai adecvata deplasarii intr-un mediu gazos sau lichid. OZN-urile discoidale pot fi lenticulare, ca o lentila biconvexa, pot avea un dom central cu o cupola emisferica; sunt simetrice sau nu fata de sectiunea diametrala maxima si atunci seamana cu o palarie turtita, au sau nu antene deasupra cabinei, noaptea aprind lumini de pozitie rosii, verzi, galbene; uneori au proiectoare puternice cu care matura terenul.

Alta forma pe care constructorii o dau OZN-urilor este cea cilindrica. Se pare ca OZN-uri cilindrice de cateva sute de metri sunt, functional, nave-mama - un fel de baze zburatoare. OZN-urile cilindrice pot avea un varf rotunjit sau nu; unele au un fel de cabina in partea superioara; altele prefera cabine montate sub corpul propriu-zis, ca la dirijabilele noastre. Pozitia de zbor preferata este cea orizontala, cu axul longitudinal paralel cu suprafata planetei, dar au existat situatii in care OZN-urile cilindrice zburau inclinate fata de orizontala, cu partea anterioara in sus, sau chiar vertical.

Spre deosebire de OZN-urile discoidale se pare ca navele ovale constituie rezultatul evolutiei in timp ale unor aparate de zbor care au renuntat, pe rand, la suprafetele portante, ameliorandu-si forma odata cu performantele si stabilindu-se la un oval, aproape la fel de bine adaptat deplasarii prin medii diverse, ca si aparatele discoidale.

Exista si OZN-uri sferice, aparatele din aceasta categorie fiind descrise de cele mai multe ori ca "sfere de lumina", "globuri de foc", etc.

S-au raportat si OZN-uri in forma de trunchi de con, paralelipiped, trabuc, tetraedru, dar acestea se intalnesc mult mai rar fata de formele de baza.

Sistemele de propulsie pot fi: cu jet (produsele de ardere se combina cu solul modificandu-i compozitia), cu radiatii (cu sau fara efecte termice, radioactive, sau de alta natura asupra solului; se modifica temporar si local directia si intensitatea liniilor de forta ale campului magnetic).

Efectul sonic produs de OZN-uri variaza de la silentiozitate totala, trecand prin bazait, zumzet, uruit de diferite intensitati, la sunetul unui motor conventional cu reactie. Dar niciodata nu s-a observat efectul de bang sonic. Lipsa bang-ului sonic se poate datora ionizarii dirijate a stratului de aer in care OZN-ul se deplaseaza; incarcand particulele de aer cu care vin in contact cu aceeasi sarcina electrica (de acelasi semn) cu care este incarcat corpul lor, OZN-urile isi deschid practic un culoar prin mediul in care se deplaseaza, prin respingerea reciproca a particulelor incarcate cu sarcini de acelasi semn. Aceasta ar putea fi o explicatie si pentru suprafata luminoasa si pentru aureola difuza care inconjoara de multe ori OZN-urile; in acest mod, intr-un mediu fluid relativ dens se poate obtine o serioasa diminuare a rezistentei la inaintare.

Urmele lasate de OZN-uri la locul aterizarii indica si ele existenta unei mari diversitati de trenuri de aterizare. Exista OZN-uri cu 3, sau 4, sau 6 suporti; in marea majoritate a observatiilor acesti suporti sunt escamotabili.

Dupa mediul in care evolueaza s-au observat OZN-uri in cosmos, in atmosfera si sub apa. Aparitia si disparitia spontana a unor nave din necunoscut acrediteaza ideea capacitatii de a zbura prin timp ori prin dimensiuni care nu sunt inca accesibile cunoasterii umane.

Dimensiunile aparatelor de zbor neidentificate variaza intre cateva zeci de centimetri si sute de metri. OZN-uri de aceeasi forma pot avea dimensiuni foarte variate.

.

OZN-URILE, PRIETEN, PERICOL SAU PLASMUIRE?


Cateva personalitati din domeniul cercetarii fenomenului OZN care sustin ca OZN-urile sunt manifestari ocultice si/sau demonice


Un fapt regretabil este ca cei mai multi cercetatori OZN nu au inteles inca adevarata natura a OZN-urilor si problemele pe care acestea le ridica. Teoria spiritista, explicatia cea mai logica, este respinsa fie din cauza unei partinitoare vederi materialiste preconcepute, scepticismului sau atragatoarei sperante a unui autentic contact cu forme avansate de viata extraterestra.

Spre exemplu, munca de initiere a lui John Keel, a dr.Jacques Vallee si a altora, a fost adesea ignorata de catre seriosi cercetatori OZN. Referitor la propria lui lucrare, Vallee se plange spunand: "faptul ca nimic din acest material nu a fost vreodata serios examinat...este stupefiant....Ceea ce publicul afla despre fenomen provine de la micile portiuni de realitate ce au fost preselectate de adepti pentru a promova un sprijin entuziast al teoriei extraterestre"1

Trebuie de asemenea mentionat ca un numar destul de mare de cercetatori initial devotati ipotezei extraterestre, s-au convins de dovada ca OZN-urile au o natura supranaturala sau ocultica2. De exemplu, Raymond Fowler autorul a cinci carti despre OZN-uri, marturiseste. "Am privit cu rusine cum un numar de respectati cercetatori OZN au trecut de la interpretarea fizica la cea parapsihologica a bizarului fenomen OZN...Acum si eu sunt fortat sa reexaminez fenomenul OZN in lumina evidentei lui naturi supranaturale"3.

O autoritate ca dr.Vallee a concluzionat:

Avem de-a face cu un nivel de constienta inca nedescoperit, independent de om dar indeaproape legat de pamant...Nu mai cred deloc ca OZN-urile sunt pur si simplu niste nave spatiale ale vreunei rase de vizitatori extraterestri. Ideea este prea simplista ca sa explice infatisarea lor, frecventa manifestarilor lor in toata istoria cunoscuta si forma informatiei schimbate cu ei in timpul contactului.4

In continuare vom prezenta o lista cu proeminenti cercetatori care au concluzionat ca OZN-urile reprezinta un fenomen ocultic si/sau demonic.

Lynn E.Catoe. In 1969 tipografia guvernului Statelor Unite o lansat pentru Biroul de Cercetare Stiintifica a Fortelor Aeriene a S.U.A. o publicatie intocmita de Biblioteca Congresului intitulata OZN-urile si Subiectele Asociate cu Ele: O Bibliografie Adnotata (UFOs and Related Subjects: An Annotated Bibliography). Insiruind peste 1600 de carti si de articole, ea a fost cea mai cuprinzatoare bibliografie a vremii. Bibliograful ei principal a fost Lynn Catoe. Studierea de catre ea a literaturii a necesitat doi ani pentru a citi mii de carti, articole si publicatii in vederea pregatirii volumului de peste 400 de pagini. In prefata lui, ea observa urmatoarele:

O mare parte a literaturii OZN disponibile este strans legata de misticism si metafizica. Se adreseaza unor subiecte ca, telepatia mintala, scrierea automata (in transa - n.tr.) si vorbeste despre fiinte invizibile si despre un fenomen asemanator cu aratarile de stafii ("poltergeist") si "posesiunea". Multe din rapoartele OZN care sunt astazi publicate in presa populara relateaza presupuse incidente care sunt izbitor de asemanatoare posesiunii demonice si spiritismului...5

Dr.Pierre Guerin. Dr. Guerin este un eminent om de stiinta asociat Consiliului National Francez pentru Cercetare Stiintifica. Dupa examinarea si discreditarea oricarei sperante a ipotezei extraterestre si respingand ca neplauzibile teoriile umane (si psihologice), el concluzioneaza spunand: "Comportamentul OZN-urilor este mult mai inrudit cu magia decat cu fizica pe care o cunoastem"6. Dupa aceea el subliniaza ca, "Ozenautii moderni si demonii din trecut sunt probabil identici"7. Desi e rar ca vreun savant si expert OZN de statura lui Guerin sa fie dispus sa admita ca legatura demonologica are relevanta pentru subiectul OZN, vederile sale materialiste se impun atunci cand el conchide ca manifestarile supranaturale ale OZN-urilor sunt o consecinta a propriei lor "supertehnologii".8 Cu toate acestea chiar si Guerin crede ca "ceea ce-i foarte cert este ca fenomenul este activ aici pe planeta noastra si activeaza ca si stapan, al ei".9

John A.Keel. John A.Keel este considerat de unii ca fiind printre cei mai informati oameni din lume despre OZN-uri. Timp de zeci de ani a facut cercetari pe teren printre oamenii care au avut tot felul de intalniri cu OZN-urile, dar in special printre aceia care au avut contacte apropiate. El cunoaste domeniul mai bine decat multi si a scris numeroase carti asupra subiectului, printre care se includ de acum faimoasa, OZN-urile: Operatiunea Calul Troian, cat si Profetiile Omului-Molie (The Mothman Prophecies), Cel de-al Optulea Turn si Bantuita noastra Planeta. Aceste carti ale lui, precum si altele sunt un filon pretios de documentatie ce dezvaluie natura demonica/ocultica a fenomenului OZN. Dupa studierea literaturii demonologiei, el observa: "Manifestarile si intamplarile descrise in aceasta literatura impunatoare sunt similare daca nu cu desavarsire identice fenomenului OZN".10 Putem rezuma cercetarile lui Keel cu aceasta afirmatie facuta de el. "Manifestarile OZN par sa fie in mare doar minore variatii ale stravechiului fenomen demonic".11 De aceea, un alt veteran al cercetarii OZN, Trevor James face aceasta observatie: "O cunoastere vasta a stiintei ocultului...este indispensabila investigarii OZN-urilor".12 In cuvintele sociologilor Stupple si McNeece, "studiile cultelor farfuriilor zburatoare ne arata in repetate randuri ca acestea sunt parte a mai marii lumii a ocultului".13

Jacques Vallee. Dr.Vallee este de asemenea considerat de multi ca fiind printre cei mai de seama investigatori ai fenomenului OZN, din lume, fiind autorul a opt carti asupra subiectului. In cea de-a treia sa carte, Pasaport pentru Magonia, el descrie 923 de aterizari ce au avut loc intre 1868 si 1968. Din nou descoperim referinte la o mare varietate de fenomene ocultice iar natura demonica a OZN-urilor este evidenta la toate. In Mesageri ai Amagirii el observa ca, "poate fi facuta o impresionanta paralela intre ocupantii OZN-urilor si conceptiile populare despre demoni"14, si ca OZN-urile pot "proiecta imagini sau scene plasmuite (false) destinate sa ne schimbe sistemele noastre de crezuri".15 In Colegiul Invizibil el sustine ca sursa puterii din spatele OZN-urilor constituie o puternica forta mondiala care a influentat de-a lungul istoriei modelarea crezurilor oamenilor. "Credinta oamenilor... este controlata si conditionata", "Conceptele oamenilor sunt rearanjate" noi indreptandu-ne spre "o masiva schimbare a atitudinilor oamenilor fata de puterile paranormale si viata extraterestra".16

In cartea Confrontations, el scoate in evidenta:

"Examinarea medicala" la care se spune ca sunt supusi cei ce sunt rapiti la bordul OZN-urilor, este adesea insotita de acte sexuale sadice ce ne aduc aminte de descrierile medievale ale intalnirilor cu demoni. Acestea nu ar avea nici un sens intr-un sofisticat cadru tehnic sau biologic. Orice fiinta inteligenta echipata cu minunile stiintifice pe care le poseda OZN-urile ar putea sa atinga oricare dintre acele pretinse obiective stiintifice intr-un timp mai scurt si cu riscuri mai putine.17

Citand vasta lucrare a lui Bertrand Meheust (Science-Fiction et Soucoupes Volantes - Paris, 1978; Soucoupes Volantes et Folklore - Paris, 1985), Vallee reveleaza ca "simbolurile observate de contactati sunt identice celor din ritualul de initiere sau voiajului astral care se gasesc in traditiile (ocultice) ale fiecarei culturi".18 Astfel ca ,"descrierile de rapiri (la bordul OZN-urilor - n.tr.) sunt identice ritualurilor de initiere in ocult".19 Mai continua spunand ca, "ocupantii de astazi ai OZN-urilor apartin aceleiasi clase de manifestari ca si entitatile (oculte) descrise in secolele trecute..."20 Intr-un alt loc el observa ca in lumina profundului lor efect asupra noastra, noi suntem aparent neputinciosi in a-l preveni, incat la urma urmei, "nu conteaza de unde vin".21

Ivar Mackay. E.A.I.Mackay este fost presedinte al respectabilei Asociatii Britanice pentru Cercetarea OZN, petrecandu-si jumatate din viata cercetand ocultul si parapsihologia. La examinarea fiintelor ce se gasesc in ocultism el face observatii cu privire la natura lor paralela cu entitatile asociate fenomenului OZN:

In plus, daca cineva compara cele trei grupe ale ocultului cu cele trei clase de entitati OZN, cu caracteristicile lor, este foarte surprinzator cat de complementare pot sa para, nu doar prin infatisarea, activitatile si felul lor de comportament ci si prin felul de reactie mintala si indeosebi emotionala care s-a remarcat in cazul contactului.22

Un studiu din doua parti efectuat de el intitulat "OZN-urile si Ocultul" descrie un numar mare de similaritati dintre OZN-uri si fenomenele ocultice, studiu care este inspirat in cea mai mare parte din aparitiile OZN, fara contactati. Multe din corelarile evidentiate se gasesc si in literatura mediumismului si a sedintelor de spiritism.23

Kenneth Ring si altii. Experientele OZN se aseamana multor experiente ale ocultismului, cum ar fi calatoria astrala sau chiar rudenia ei, "Near Death Experience" ("Experienta Aproape de Moarte"). In cartea noastra, Adevarul despre viata de apoi, am documentat natura tipic oculta a Experientelor Aproape de Moarte.

In Jurnalul Analizelor OZN, Vol.2, din 1990 cercetatorii "experientelor aproape de moarte", Kenneth Ring si Christopher J.Rosing de la Departamentul de Psihologie al Universitatii Connecticut, sugereaza ca experientele OZN (UFOE) si "experientele aproape de moarte" (NDE) sunt in multe feluri "echivalente din punct de vedere functional".24 De exemplu, acestia afirma ca indivizii care experimenteaza intalniri cu OZN-urile sau au experiente aproape de moarte ca si adulti, au devenit adesea sensibili fata de realitatile lumii ocultului inca de pe vremea cand erau copii.25 Cei doi mai observa ca, "fie in urma unei experiente OZN sau experiente aproape de moarte exista puternice si profunde schimbari fizice si psihice".26 Printre consecintele obisnuite experimentate in ambele categorii (UFO sau NDE) se numara cresterea curentilor de energie din corp, expansiunea mintii, inundarea cu informatie si puterile psihice.27 Ei concluzioneaza spunand ca, in mod vizibil "schimbarile psiho-fizice raportate in asociere cu UFO-urile sau NDE (deci, experientele Near Death), reflecteaza unele schimbari psihobiologice" si indica ocultica energie kundalini ca fiind posibila si probabila explicatie. Adica, "activarea energiei kundalini este mult mai probabil...sa fie raportata dupa participarea in vreuna din experiente, fie ca e vorba de NDE sau UFO (respectiv, OZN)".28

Participantii atat in experiente OZN cat si in experiente NDE confirma ca acestea sunt parte integranta a unei dramatice transformari evolutive a New Age-ului ce are loc acum in umanitate: "...aceste experiente reflecta un plan bine orientat...ele sunt parte a unui accelerat curent evolutiv care propulseaza rasa umana inspre o superioara constiinta (ocultica) si o exacerbata spiritualitate".29

Acesti autori conchid cu urmatoarele:

Ceea ce ne-a surprins cel mai mult a fost similaritatea indiscutabila dintre cele doua grupuri experimentale, ale participantilor in experiente OZN si experiente ND (Aproape de Moarte).... Ar trebui sa ne gandim ca in ciuda diferentelor in natura acestor experiente, acestea ar putea sa aibe o sursa comuna care sa le stea la baza - oricare ar fi aceasta.30

Nimeni nu poate nega ca si multi cercetatori necrestini au concluzionat ca fenomenul OZN este ocultic. Iar daca este suficient de clar ca lumea ocultului este o lucrare a biblicului Satan si a demonilor lui, atunci este logic sa concluzionam si noi ca OZN-urile constituie un fenomen demonic care are o agenda ascunsa.31

Impactul OZN-urilor asupra omenirii

Putini inteleg impactul colectiv pe care OZN-urile il au nu doar asupra Americii ci asupra lumii intregi. De exemplu, la putin timp dupa ce in 1947 au inceput primele aparitii moderne de OZN-uri, s-au facut programe de televiziune care sa popularizeze OZN-urile, extraterestrii, calatoriile interstelare, etc. Printre zecile de seriale de televiziune celebre se pot numara, "Aventurile lui Superman", "Zona Crepusculara", "Martianul meu Favorit", "Star Trek", "Morky si Mindy", "Buck Rogers", "Alien Nation", si altele.

Chiar si in desenele animate (de exemplu, "Stapanii Universului", "Captain Planet sI Planetarii", etc.), temele spatiului extraterestru si ale contactului cu viata extraterestra au produs fascinatia a milioane de copii din intreaga lume.

Luati in considerare generatia de dinainte de primele observatii de OZN-uri, din perioada dintre 1920 si 1947. In aceasta perioada existau mai putin de o duzina de filme stiintifico-fantastice avand ca teme OZN-urile si extraterestrii. Insa, incepand din 1950 si pana in 1980, s-au produs mai bine de peste 100 de astfel de filme. Printre acestea se numara cunoscutele, "Ziua in care Pamantul s-a oprit", "Razboiul Lumilor", "Odiseea Spatiala, 2001", "Sindromul Andromeda", "Razboiul Stelelor", "Intalnire de gradul III", "Alien", "ET, Extraterestrul" si "Cocoon".

Aceasta fascinatie sociala fata de temele extraterestre, este unul din motivele pentru care astrofizicianul francez Dr.Jacques Vallee, unul dintre cercetatorii OZN cei mai recunoscuti din lume, afirma: "In ultimii 20 de ani (extraterestrul sau martianul) si-a atras atat de multa popularitate, incat am ajuns sa credem ca el se afla de fapt printre noi..."32

Autorul devenit celebru, Whitley Strieber, care a avut parte personal de inspaimantatoare contacte cu presupuse entitati OZN, afirma ca aceste fiinte ciudate si infricosatoare "au deja un urias impact, desi in mare parte ascuns, asupra societatii noastre, iar prezenta lor ar trebui tratata cu cea mai mare seriozitate".33 Chiar dr.Vallee se refera la OZN-uri ca fiind "un fenomen bizar, seducator si adesea inspaimantator raportat de multi martori sub forma unui contact cu o forma extraterestra de inteligenta".34

Orice s-ar fi concluzionat astazi privitor la OZN-uri, marea majoritate a omenirii a auzit de ele. Dar ceea ce n-au auzit cei mai multi oameni este ca ele sunt periculoase. Literatura OZN serioasa este presarata de cazuri de urmari/consecinte fizice, psihice si spirituale rezultate in urma contactului cu OZN-uri, fie ca acest contact a fost dorit sau nu. Desi nu este un tot atat de bine cunoscut fapt, realitatea indica ca unii oameni au si murit in urma contactului cu OZN-uri si cu pretinsi lor ocupanti.

Expertul in OZN-uri, dr.Jacques Vallee face de asemenea urmatoarea observatie: "Experienta unei intalniri (contact indeaproape -n.tr.) cu un OZN este un zdrobitor soc fizic si mintal. Trauma are efecte care depasesc cu mult ceea ce martorul isi aminteste constient. Noi feluri de comportament sunt conditionate si noi feluri de crezuri sunt promovate. Consecintele sociale, politice si religioase ale experientei sunt enorme daca sunt calculate, nu doar in zilele si saptamanile ce urmeaza observatiei ci in viata unei intregi generatii".35

Sunt observatiile si experientele OZN frecvente? Doar examinand istoria fenomenului incepand cu 1947, documentele recent dezvaluite prin Decretul Libertatii Informatiei si publicatiile unor proeminente organizatii civile din 20 de tari din toata lumea, putem incepe sa percepem ceva din magnitudinea fenomenului. Ne vine greu sa credem ca organizatii ca CIA, Departamentul de Stat, Agentia Nationala de Securitate, FBI, Armata, Marina, Aviatia si Contraspionajul (DIA), ar irosi zeci de ani si uriase resurse pentru studierea unui fenomen inexistent.

Combinatia de observatii, de intalniri de gradul III, de presupuse rapiri si alte fenomene de contact sunt mai mult decat semnificative, in special in lumina dorintei moderne de contact cu entitati extrem de evoluate si avansate dar chipurile, binevoitoare, care se presupun ca pot salva planeta noastra de la distrugere.

Si intr-adevar, exista actualmente in intreaga lume o speranta si o cautare dupa contactul cu viata extraterestra. Chiar si in comunitatea oamenilor de stiinta se desfasoara un proiect vast de descoperire a vietii extraterestre sub denumirea de SETI - The Search for Extraterrestrial Intelligence. Cel putin 6 initiative stiintifice s-au materializat prin incercarea de a "asculta" comunicatiile extraterestre cu scopul de a lua legatura cu civilizatiile carora le apartin. De fapt, "in 27 de ani de cercetare, s-au efectuat 48 de ascultari de catre 7 tari, cu precadere a undelor radio" care reprezinta zeci de mii de ore de observatie.36 Pe data de 12 Octombrie 1992, pentru a sarbatori cinci sute de ani de la descoperirea Americii de catre Columb, NASA, Agentia Spatiala Americana a inceput cea mai mare cautare cu radio-telescopul a vietii extraterestre, din istorie. "In doar primele 60 de secunde, NASA va investiga mai mult decat in toate cautarile precedente luate la un loc".37

OZN-urile sunt o realitate nu un mit. Cautarea noastra de semne ale vietii inteligente in Univers, nu este o fantezie. Un mit si o fantezie este insa ideea ca evolutia umana s-a extins in evolutie cosmica si implicit la o pluralitate de lumi locuite care justifica asteptarea de vizite de OZN-uri si eventual, de contact. Oricat ar fi de improbabil faptul acesta, un mare numar de oameni, printre care influenti savanti si politicieni, il considera o posibilitate, ingrijorati fiind de starea grava a acestei lumi.

Sociologul David Swift de la Universitatea Hawaii-ului, observa ca mesajul care sta la baza fenomenului OZN este limpede. Si anume, ca creatorii acestui "uluitor obiect" (OZN-ul) poseda o incredibila putere si cunoastere. El recunoaste ca nadejdea tuturor este ca o asemenea putere si cunoastere sa fie folosita la rezolvarea problemelor universale ale umanitatii. "Acesta este un mesaj atragator si va deveni si mai atragator cu fiecare tentativa conventionala esuata in rezolvarea problemelor noastre complexe. Ideea salvarii din cer/cosmos este foarte probabil sa creasca in atractivitate".38

Insa fenomenul OZN nu se comporta ca si un vizitator extraterestru! In realitate, acesta se modeleaza/adapteaza singur pentru a se potrivi unei anume culturi. Scopul OZN-urilor nu este un contact deschis de felul contactului prietenesc pe care noi il asteptam de la alte civilizatii avansate din spatiu. Mai degraba, telul lor pare sa fie manipularea psihologica si sociala. Cativa dintre cercetarii OZN cu renume au recunoscut acest fapt. Printre aceia se numara, John Keel (The Eight Tower; UFOs: Operation Trojan Horse) si dr. Jacques Vallee (Messengers of Deception). Acesti savanti cred ca entitatile OZN isi programeaza in mod deliberat observatorii lor umani, cu informatie falsa pentru a-si ascunde adevarata lor natura si scopul acestora.

Dr.Vallee a vorbit la ONU despre OZN-uri si el a constituit modelul personajului "Lacombe" din filmul regizorului Steven Spielberg, "Intalnire de gradul III". El si-a petrecut peste doua decade in cercetarea serioasa a OZN-urilor. Asemenea veteranului in domeniu, John Keel, Vallee a scos cu intelepciune in evidenta numitorul comun de baza al tuturor contactelor OZN - amagirea - si de asemenea paralela cea mai intalnita la fenomenul OZN - paganismul si demonologia.

Impreuna cu alti cercetatori el a observat ca la nivel mondial exista serioase consecinte sociale, religioase si culturale ale fenomenului OZN deoarece "crezul in realitatea OZN-urilor se raspandeste rapid in toate aspectele societatii"39 Vallee postuleaza ideea ca OZN-urile intentioneaza sa "schimbe sistemele noastre de crezuri...angajandu-se intr-un proiect mondial de seducere subliminala (subconstienta - n.tr.) ".40

Imensa popularitate a unor carti ca cele ale lui Erich Von Daniken, ce afirma ideea ca umanitatea este intr-un fel produsul unei forme de viata extrem de avansate care a ghidat evolutia noastra, reveleaza faptul ca oamenii au abandonat conceptul interventiei divine si sunt tot mai interesati de conceptul interventiei extraterestre. Vallee sustine ca OZN-urile "ajuta la crearea unei noi credinte, o asteptare a unui contact real a unei mari parti a publicului. In schimb, aceasta speranta ii face pe milioane de oameni sa astepte realizarea iminenta a visului vechi de veacuri: salvarea de sus, cedare marii puteri a unor intelepti navigatori ai cosmosului... ".41

Dar, argumenteaza Vallee, in schimb OZN-urile ii plaseaza in realitate pe oameni "sub controlul unei forte stranii care-i modeleaza absurd, fortandu-i sa joace un rol intr-un bizar joc al amagirii.... Daca OZN-urile au un impact asupra realitatilor noastre sociale atunci este posibil ca ele sa schimbe si realitatile noastre politice".42

La un nivel individual, mii de oameni pretind sa aibe contact cu OZN-urile si cu ocupantii lor. Putini pot nega ca societatea nu este acum inclinata sa accepte ideea contactului la o scara cu adevarat planetara. Dar, a contactului cu cine?