www.erox.tk & www.paranormal.da.ru

Home

Istoria lui DRACULA
Reportaj
Ciudatenii
Articole
OZN
Sfarsitul...
CLONAREA
SATANISMUL
UNIVERSUL
Magie
EROX CONTACT
Timpurile sunt aproape!

.

America crede in sfarsitul lumii si in a doua venire a lui Hristos

O investigatie recenta a stabilit ca circa 40 la suta din americani cred ca omenirea va disparea in urma interventiei unor forte supranaturale, relateaza MIGnews.
50 la suta din respondenti nu cred ca lumea fizica va lua sfarsit vreodata. 10 la suta n-au putut raspunde la intrebare.
Din cei 40 la suta de americani, care cred in sfarsitul supranatural al planetei Pamant, 2/3 presupun ca acesta va fi in legatura cu a doua venire a lui Iisus Hristos. 10 % au spus ca nu exclud versiunea despre Judecata. Dintre acei care cred in invierea lui Hristos, 75 la suta sunt crestin-evanghelisti, aproximativ 69 la suta sunt credinciosi protestanti si 55 la suta - catolici.
O parte din persoanele investigate sunt de parerea ca lumea va fi distrusa fie in rezultatul unei catastrofe ecologice strasnice, fie in rezultatul razboiului.
La intrebarea daca tarile din Orientul Apropiat vor fi intr-un fel sau altul vinovate de sfarsitul lumii, 48 % au raspuns "este posibil", iar 26 % - "nu este exclus".
50 la suta dintre respondentii care cred in sfarsitul lumii sunt convinsi ca acesta va avea loc in secolul nostru.
Cand sociologii au intrebat, ce se va intampla cu oamenii la a doua venire a lui Iisus Hristos, 61% au raspuns, ca ei vor nimeri in rai, iar 28% au spus ca nu-si imagineaza consecintele unui asemenea eveniment.
religio.ru

Credinta fara fapte moarta este

La 25 octombrie Presedintele Republicii Moldova, dl Vladimir Voronin a vizitat Catedrala "Sf. M. Mc. Teodor Tiron" din orasul Chisinau. Clericii, consiliul biseriocesc si enoriasii catedralei l-au intampinat cu caldura, oferindu-i inaltului oaspete flori, paine si sare, semnele traditionale ale respectului si pretuirii.
Cu acest prilej s-a savarsit slujba Tedeumului de sanatate, dupa care protoiereul mitrofor Teodor Rosca, parohul catedralei si-a exprimat bucuria de a-l avea ca oaspete la catedrala pe presedintele tarii. Sfintia sa a subliniat rolul hotarator pe care l-au avut domnitorii acestui pamant de-a lungul veacurilor, pentru popor si biserica. Totodata el si-a exprimat speranta ca actuala conducere a statului va face tot posibilul pentru realizarea binelui si bunastarii in societate. In semn de bucurie sincera parintele Teodor i-a daruit presedintelui doua icoane pentru rugaciune.
Mai apoi presedintele a discutat cu clericii si antreprenorii, care vor participa la lucrarile de reparare a bisericii si de inaltare a primei manastiri din orasul Chisinau. Tinem sa mentionam ca initiativa de infiintare a unui complex monastic pe langa Catedrala "Sf. M.Mc.Teodor Teron" a venit din partea mai multor enoriasi evlaviosi si a fost sustinuta de clericii bisericii si blagoslovita de IPS Vladimir.
Excelenta sa, dl Voronin, Presedintele Republicii Moldova a sustinut acest proiect si a promis sa caute modalitati pentru a-l sustine material si finaciar.
Vizita dlui Voronin vine sa confirme bunele relatii ale Bisericii Ortodoxe din Moldova cu conducerea tarii noastre. In acelasi timp ea demonstreaza atitudinea si grija Excelentei sale fata de poporul binecredincios.
Cor A.C."

Numai icoana a supravietuit

Intamplarea, ce a avut loc in s. Starominskoie, Krasnodar, enoriasii bisericii Acoperamantul Maicii Domnului, o considera drept o minune.
Aici s-a produs un puternic incendiu, care a nimicit pana la temelie biserica veche. Cand localnicii au sosit la locul tragediei, clopotnita ardea ca o faclie imensa. Din lucrurile bisericesti nu mai ramasese nimic. Insa in partea dogorita a altarului deodata s-a deschis o nisa, din care s-au aratat lumii chipurile luminoase ale icoanei Acoperamantul Maicii Domnului. Totul s-a prefacut in scrum, iar ea a supravietuit.
Parohul, parintele Alexei, sustine ca slujitorii bisericesti nu stiau nimic despre aceasta icoana. Focul abia a atins-o, ramanand intacte vechile culori si vesmntul bogat. Odata cu gasirea acestei icoane s-a inviorat si constructia noii biserici in cinstea Acoperamantului Maicii Domnu-lui, a carei fundament s-a pus inainte de incendiu. Atunci cand locasul sfant isi va deschide usile pentru enoriasi, primul lucru pe care il vor vedea va fi - icoana, care a fost gasita in mod minunat si impotriva careia focul nu a avut nici o putere.
"Trud", 25.10.01

Vizita IPS Vladimir in Statele Unite ale Americii

Pe 23-24 octombrie IPS Vladimir, mitropolitul Chisinaului si al Intregii Moldove a luat parte la Reuniunea liderilor confesiunilor religioase din lume cu tema "Contributia religiilor la edificarea pacii", care s-a desfasurat in hotelul "Milenium" din New York, in apropierea resedintei ONU.
Au participat circa 120 de reprezentanti ai diferitor confesiuni: ortodocsi, catolici, iudei, musulmani care au condamnat cu vehementa terorismul. Va prezentam mai jos un extras al discursului IPS Vladimir, prezentat la acest for.
Una dintre cauzele principale ale violentei din lumea contemporana consta in tendinta omului modern de a domina lumea in locul lui Dumnezeu. Aceasta tendinta isi are originea ei in cultura moderna care a exaltat sentimentul dependentei omului de sine insusi si l-a incurajat sa aiba o incredere nelimitata in puterea ratiunii umane, in capacitatea ei de analiza si cercetare.
Astfel, puterea a devenit suprema valoare a omului modern, singura recunoscuta. Orice fel de putere, militara, politica, economica, industriala, puterea propagandei, publicitatii sau modei, puterea tehnologiei, standardizarii, organizarii sau concentrarii marilor companii si trusturi, puterea maselor, puterea sexualitatii, puterea tineretului si puterea musculara sau recordurile socotite in zecimi de secunda, puterea banilor si bogatiei, toate vor sa scoata in evidenta atotputernicia omului.
Paul Tournier, om de stiinta, spune ca valurile de violenta pe care le denuntam astazi sunt roadele conceptiei moderne care a exaltat pe om ca niciodata in trecut, care a exacerbat setea lui de putere, care a proclamat omnipotenta omului prin progresul nelimitat al stiintei si tehnologiei, care a dispretuit pe cel slab in schimbul celui puternic si care a cautat sa se elibereze de Dumnezeu, izolandu-L in sfera realitatilor nevazute".
In lumina biblica, violenta este efectul puterii, iar puterea este cauza violentei. Astazi suntem nelinistiti de cresterea violentei, dar nu ne intereseaza cresterea puterii, pe care multi o considera ca un beneficiu.
Cu ajutorul stiintei si tehnologiei omul poate domina lumea, dar fara Dumnezeu nu se mai poate domina pe el, pierde dimensiunea spirituala a propriei existente si devine violent, salbatic si exploziv, cum sustinea Nietzsche. Se adeveresc astfel cuvintele Mantuitorului: Ce-i foloseste omului sa dobandeasca lumea, daca isi pierde sufletul sau?

Andrei ARSENE

 

PATRU PRIMEJDII REPREZENTATE DE CATRE ORGANIZATIA MARTORILOR LUI IEHOVA, TURNUL DE VEGHERE

 

 

Organizatia Martorilor lui Iehova, pretinde a fi singurul grup crestin adevarat din intreaga lume. Sustine ca toate celelalte biserici, fie catolice, ortodoxe sau protestante, invata erori si ca toti cei ce nu sunt Martori ai lui Iehova vor fi nimiciti de catre Dumnezeu. Cu toate acestea, realitatea ne demonstreaza ca acest grup reprezinta o secta amagitoare. Iata, in continuare, patru motive pentru care acestia ar trebui evitati.

1. Martorii lui Iehova neaga principalele invataturi ale Bibliei.

Organizatia Martorilor lui Iehova neaga ca Isus Hristos este Dumnezeu. In schimb, Martorii sustin ca Isus Hristos este un inger creat. Arhanghelul Mihail.

Cu toate acestea, Biblia ne invata cu claritate ca Isus Hristos, Fiul, este Dumnezeu. De pilda, Evrei 1:8 afirma ca: "Fiului I-a zis: ,,Scaunul Tau de domnie, Dumnezeule, este in veci de veci" Multe alte versete biblice sustin acelasi lucru. Vezi, Ioan 1:1, 14, Ioan 20:26-28, Faptele Apostolilor 20:28, Romani 1:3, 8-9, 2Petru 1:1.

Martorii lui Iehova, de asemenea, neaga invierea trupeasca a Domnului Isus Hristos. In schimb ei sustin ca trupul lui Isus s-a dizolvat in gaze. Charles Taze Russell, fondatorul organizatiei lor a afirmat ca, "Omul Isus, este mort, mort pentru totdeauna" (din, "Studii in Scripturi", vol.5, 1899, pag.454).

Cu toate acestea Biblia ne invata clar ca trupul lui Isus a fost readus la viata (reinviat). De pilda, in Luca 24:39 Isus spune, "Uitati-va la mainile si picioarele Mele, Eu sunt; pipaiti-Ma si vedeti: un duh n-are nici carne, nici oase, cum vedeti ca am Eu". Mai priviti si la, Ioan 2:19-21, Ioan 20:26-28, 1Corinteni 15:6, 14.

Martorii lui Iehova neaga ca Duhul Sfant este Dumnezeu. In schimb acestia invata ca Duhul Sfant este o forta impersonala, asemenea electricitatii.

Insa, Biblia ne invata cu claritate ca Duhul Sfant este Dumnezeu. In Faptele Apostolilor, cap. 5, versetele 3 si 4 vedem ca, ,,Petru i-a zis: ,,Anania, pentru ce ti-a umplut Satana inima ca sa minti pe Duhul SfantN-ai mintit pe oameni, ci pe Dumnezeu." De asemenea, mai vedeti si, Ioan 14:16-17; 16:13-15, Romani 8:26-27, 2Corinteni 3:6, 17-18 sau, Efeseni 4:30.

Martorii lui Iehova neaga ca mantuirea de la Dumnezeu este un dar fara plata pe care nu putem sa-l dobandim sau sa-l castigam singuri. In schimb, ei sustin ca pentru a scapa de judecata omul trebuie sa intre in organizatia lui Iehova ca martor si sa trudeasca in randurile ei.

Cu toate acestea Biblia invata limpede ca mantuirea nu poate fi castigata prin merit, ci este primita doar in dar de la Dumnezeu. Efeseni 2:8-9 spune, ,,Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni." Mai priviti si la, Romani 4:1-4, Galateni 2:16, Tit 3:5.

Martorii lui Iehova neaga si pedeapsa nesfarsita (eterna) a celor pacatosi. In schimb, acestia invata ca cei nelegiuiti vor fi doar anihilati si ca vor inceta sa mai existe.

Insa, Biblia sustine cu claritate pedeapsa vesnica a celor nemantuiti: Matei 25:41, 46 ,,Apoi va zice celor de la stanga Lui: ,Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui! Si acestia vor merge in pedeapsa vesnica, iar cei neprihaniti vor merge in viata vesnica." Vezi si, Matei 18:8, 2Tesaloniceni 1:8-9, Apocalipsa 14:10, 11; 20:10, 15.

Martorii lui Iehova neaga ca oamenii au un suflet (sau, spirit) care dainuieste si dupa moarte. In schimb, ei invata ca, asemenea animalelor si omul inceteaza sa mai existe dupa moarte.

Cu toate acestea, Biblia ne invata cu claritate ca duhul (sufletul) omului continua sa aibe o existenta constienta, dupa moarte: 2Corinteni 5:8 ,,Da, suntem plini de incredere, si ne place mult mai mult sa parasim trupul acesta, ca sa fim acasa la Domnul." Mai priviti si la, Luca 16:19-31, Filipeni 1:23-24, Apocalipsa 6:9-11.

Martorii lui Iehova sustin si invata ca viata vesnica in prezenta lui Dumnezeu este rezervata doar unui grup select. Astfel ei spun ca doar un grup special de 144.000 de Martori ai lui Iehova pot fi nascuti din nou si pot trai vesnic alaturi de Dumnezeu, in ceruri. Toti ceilalti Martori vor ramane pe pamant.

Cu toate acestea Biblia invata cu claritate ca toti cei ce-si pun increderea in Isus Hristos vor avea parte de viata vesnica in prezenta lui Dumnezeu. Biblia se refera la acest grup ca fiind o gloata/multime inumerabila: Apocalipsa 7:9, 15 ,,Dupa aceea m-am uitat, si iata ca era o mare gloata, pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice semintie, din orice norod si de orice limba, care statea in picioare inaintea scaunului de domnie si inaintea MieluluiPentru aceasta stau ei inaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu, si-I slujesc zi si noapte in Templul Lui." Mai priviti si la, Ioan 3:15; 5:24; 12:26, Efeseni 2:19, Filipeni 3:20, Coloseni 3:1, Evrei 3:1; 12:22, 2Petru 1:10, 11.

Martorii lui Iehova neaga natura trinitara - trei intr-unul - a lui Dumnezeu (doctrina Trinitatii) si sustin ca Satana este cel ce-a inventat doctrina Trinitatii. Ei resping toate versetele biblice care-l identifica atat pe Isus Hristos ca Dumnezeu, cat si pe Duhul Sfant ca Dumnezeu.

Cu toate acestea Biblia invata limpede ca atat Fiul cat si Duhul Sfant sunt alaturi de Tatal, Dumnezeu. Pe langa versetele care invata ca exista un singur Dumnezeu (Isaia 43:10; 44:6, 8), se gaseste Matei 28:19, unde Isus vorbeste la singular despre numele Tatalui, Fiului si al Duhului Sfant, ne demonstreaza ca Dumnezeu este o Trinitate, adica o Fiinta ce exista ca trei Persoane.

Nu este oare primejdios sa apartii unei organizatii ce neaga principalele invataturi ale Bibliei?

2. Martorii lui Iehova falsifica Scriptura.

Organizatia Martorilor lui Iehova a produs propria ei versiune falsa a Bibliei. Aceasta versiune este numita "Traducerea Lumii Noi" (engl. - "New World Translation"). Ea contine schimbari deliberate ale multor versete ale Scripturii. Aceste schimbari incearca sa ascunda faptul ca invatatura Martorilor lui Iehova este nebiblica si falsa. Priviti la tabelul comparativ de mai jos:

O COMPARATIE A CONTRAFACUTEI "TRADUCERI A LUMII NOI"

CU BIBLIA

Amagitoarea
"Traducere a Lumii Noi"

Biblia

Ioan 1:1 "La inceput Cuvantul era, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era un dumnezeu." Ioan 1:1 "La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu."
Schimbarea aceasta a fost introdusa cu scopul de a sprijini, chipurile, biblic, negarea de catre Martori a Dumnezeirii lui Isus. Aceasta este o declaratie limpede a faptului ca Isus (Cuvantul) este Dumnezeu.
Coloseni 1:16 "caci prin intermediul lui toate (celelalte) lucruri au fost createToate (celelalte) lucruri au fost create prin el si pentru el." Coloseni 1:16 "Pentru ca prin El au fost facute toate lucrurileToate au fost facute prin El si pentru El."
Cuvantul "celelalte" a fost adaugat nejustificat insa cu scopul de a sprijini invatatura falsa a Martorilor ca Isus este, la randul lui, un inger creat. Acest verset afirma ca Isus este Creatorul tuturor lucrurilor, si nu o fiinta creata
Evrei 1:8 "Dar cu referire la Fiul: "Dumnezeu este tronul tau pentru totdeauna si pe veci" Evrei 1:8 "pe cand Fiului I-a zis: "Scaunul Tau de domnie, Dumnezeule, este in veci de veci"
Ordinea cuvintelor a fost schimbata nedrept deoarece organizatia Martorilor lui Iehova doreste sa ascunda faptul ca Isus, (Fiul), este numit Dumnezeu. Observati cum in acest verset Dumnezeu Tatal il numeste pe Fiul Isus, "Dumnezeule".

Nu este oare primejdios sa asculti de o organizatie ce falsifica Sfanta Scriptura?

3. Martorii lui Iehova au un trecut de profetii false neimplinite.

Liderii Martorilor lui Iehova pretind sa vorbeasca cu autoritate profetica in Numele lui Iehova Dumnezeu, insa au emis mai multe profetii care nu s-au adeverit. De exemplu, ei au prezis ca Armaghedonul si sfarsitul lumii vor veni in anul 1975. Pentru a acoperi aceasta profetie neadeverita, majoritatea Martorilor din zilele noastre neaga ca aceasta prezicere s-ar fi facut vreodata, desi acest fapt se poate dovedi cu usurinta in propria lor literatura.1

Organizatia Martorilor lui Iehova a mai prezis ca sfarsitul lumii va veni si in anii 1914, 1915, 1918, 1925 si 1942. Martorii au profetit ca Avraam, Isaac si Iacov trebuiau sa invieze si sa revina pe pamant in anul 1925. Au gresit in fiecare dintre preziceri.2

Biblia declara ca profetia neimplinita este caracteristica de baza a unui profet fals (vezi, Deuteronomul 18:21-22).

Nu este oare primejdios sa urmezi o organizatie ce are un trecut plin de profetii false?

4. Organizatia Martorilor lui Iehova isi foloseste autoritatea abuziv.

In ciuda numeroaselor ei profetii false, organizatia Martorilor lui Iehova pretinde ca ea este singura religie adevarata si ca doar membrii ei sunt singurii crestini adevarati. Organizatia afirma ca nimeni nu poate afla adevaruri spirituale daca nu face parte din ea. De asemenea, mai sustine ca mantuirea se obtine doar intrand in organizatie si ca toti ceilalti, cu exceptia Martorilor lui Iehova, vor fi distrusi la Armaghedon. Organizatia Martorilor lui Iehova pretinde ca membrii ei sa asculte si sa accepte fara discutie orice porunca si interpretare oferita de catre organizatie.

Spre exemplu, organizatia interzice membrilor ei primirea sangelui prin transfuzii. Martorul individual este de preferat mai degraba sa moara, sau sa-si lasa copiii sa moara, decat sa incalce aceasta porunca, desi Scripturile nu afirma nicaieri ca transfuziile de sange ar fi un pacat. Orice Martor al lui Iehova care nu respecta aceasta interdictie i se spune ca va fi nimicit in apropiatul Armaghedon, vremea judecatii finale.

In felul acesta liderii folosesc frica si intimidarea pentru a-i tine pe membrii in supunere fata de organizatie. De asemenea, liderii Martorilor lui Iehova au facut preziceri ale sfarsitului lumii pentru a inspira teama urmasilor lor.

Nu este oare primejdios sa te supui unei organizatii ce-si foloseste autoritatea in mod abuziv?

Aceste patru puncte, de mai sus, ilustreaza primejdiile spirituale asociate Martorilor lui Iehova si organizatiei lor. Acum poate va intrebati, care este "vestea buna" a Bibliei? Urmatoarele patru puncte prezinta adevarata Evanghelie a Domnului Isus Hristos asa cum se gaseste in Biblie.

CUM SA NE IMPACAM CU DUMNEZEU

Mesajul Bibliei poate fi rezumat in patru idei principale:

1. Pacatele noastre ne despart de Dumnezeu adevarat si viu.

"Caci toti au pacatuit, si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu." (Romani 3:23)

"Fiindca plata pacatului este moartea: dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru." (Romani 6:23)

2. Noi nu ne putem mantui singuri.

"Caci nimeni nu va fi socotit neprihanit inaintea Lui, prin faptele Legii, deoarece prin Lege vine cunostinta deplina a pacatului." (Romani 3:20)

"El ne-a mantuit, nu pentru faptele, facute de noi in neprihanire, ci pentru indurarea Lui, prin spalarea nasterii din nou si prin innoirea facuta de Duhul Sfant." (Tit 3:5)

3. Isus Hristos este solutia lui Dumnezeu pentru problema pacatului nostru.

"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." (Ioan 3:16)

"Hristos, de asemenea, a suferit odata pentru pacate, El, Cel neprihanit, pentru cei nelegiuiti, ca sa ne aduca la Dumnezeu." (1Petru 3:18a)

4. Fiecare, in mod personal, trebuie sa-l primim pe Isus Hristos, prin credinta pentru a primi iertarea pacatelor si viata vesnica.

"Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu." (Ioan 1:12)

"Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit." (Romani 10:9)

Daca aceste adevaruri din Cuvantul lui Dumnezeu ti-au miscat inima ta, atunci poti sa-i raspunzi chiar in acest moment cerandu-i Lui sa-ti ierte pacatele tale si sa-ti dea o viata noua in Hristos. Urmatoarea rugaciune simpla te poate calauzi in exprimarea propriei tale credinte puse in Isus Hristos pentru mantuire.

"Atotputernicule si milostivule Dumnezeu, recunosc ca am pacatuit impotriva ta prin faptele mele, prin cuvintele si prin gandurile mele. Marturisesc ca sunt lipsit de sfintenia ta si ca nu ma pot mantui singur. Iti multumesc pentru ca l-ai trimis pe Fiul Tau, pe Isus Hristos, pentru a-si varsa sangele Lui pentru mine. Te rog, iarta-ma de toate pacatele mele si imi pun toata increderea mea in Isus Hristos care a murit in locul meu, si a inviat din morti. Amin."


1. "Turnul de Veghe", 15 August 1968, pag. 499; "Ministerul Regatului", din luna mai 1974, pag. 3.

2. "Vremea este aproape" (The Time Is At Hand), editia din 1906, paginile 99 si 101. "Vremea este aproape", ed.1915, pag. 99, 101. "Predicile Pastorului Russell", editia din 1917, pag. 676. "Misterul incheiat" (The Finished Mystery), ed. 1918, pag. 404, 485. "Turnul de Veghere", 1 Septembrie, 1922, pag. 262. "Turnul de Veghere", 15 Septembrie 1941. "Milioane ce traiesc acum, nu vor muri niciodata" (Millions Now Living Will Never Die), ed. 1920, pag. 88-90.


Pentru a primi ajutor suplimentar puteti lua legatura cu:

INSTITUTE FOR RELIGIOUS RESEARCH
1340 MONROE AVE NW.
GRAND RAPIDS, MI 49505-4604
U.S.A.

Tel. (616) 451 - 4562
Fax (616) 451 - 8907

Internet: http://www.irr.org
E-mail: mail@irr.org

Copyright 1998 Institute for Religious Research. Comanda de brosura, nr.TR029. Titlul original este: "Four Dangers Of The Jehovahs Witnesses Organization".

Responsabilitatea pentru traducerea acestui material revine lui Teodor Macavei.