www.erox.tk & www.paranormal.da.ru

Home

Istoria lui DRACULA
Reportaj
Ciudatenii
Articole
OZN
Sfarsitul...
CLONAREA
SATANISMUL
UNIVERSUL
Magie
EROX CONTACT
Inchinarea la "DRACU"

Fenomenul satanist: evolutie si stare actuala
 
1. CÂTEVA REPERE

Modul în care mass media abordeaza fenomenul satanist continua sa fie, din pacate, marcat de numeroase confuzii si inexactitati, ceea ce face necesare unele precizari preliminare - mai ales ca, asa cum rezulta din citatul de mai sus, este invocat S.R.I. pentru a acredita unele dintre aceste afirmatii .

Închinarea la Diavol, la spiritele Raului este practicata din timpuri imemoriale, fiind adesea asociata cu practici magice (vrajitorie, ghicit). Ritualuri satanice ancestrale, transfigurate folcloric, supravietuiesc pâna în zilele noastre în colectivitati restrânse sau chiar ca traditii de clan - invocarea demonilor apelor de catre practicantele pretinsei magii "albe" ori festivalul de la Branesti-Ilfov, cu ai sai "cuci rai" imortalizati de pictura Margaretei Sterian, fiind exemple binecunoscute (nu întâmplator la Branesti s-a înregistrat prima sinucidere satanista din tara noastra). Totusi, nu trebuie confundate practicile satanice folclorice cusatanismul.

La fel, nu trebuie confundat luciferismul cu satanismul. Unii pretinsi "specialisti" situeaza momentul nasterii satanismului modern la sfârsitul secolului al XIX-lea, întemeietorul acestei doctrine fiind considerat ocultistul american Albert Pike.
Sistematizând dogmatic credinte luciferice multimilenare, cel în cauza a formulat, la 4 iunie 1889, în celebrele sale "INSTRUCTIUNI", dogma divinitatii lui Lucifer: "Lucifer, zeul luminii, lupta împotriva lui Adonai, Zeul Bibliei; Lucifer este adevaratul dumnezeu". Faptul ca Albert Pike este si autorul lucrarii "DOGMA SI RITUAL", baza a Ritul Scotian Antic si Acceptat al Masoneriei Universale, este speculat în mod neavenit în sensul ca masoneria ar avea un caracter "satanist".
În primul rând, nu trebuie confundat ezoterismul luciferic al lui Pike cu satanismul de joasa speta practicat prin subsoluri sordide ori biserici abandonate, în al doilea rând aceste "instructiuni" controversate au fost redactate într-o perioada crepusculara a vietii lui Albert Pike, marcat deja de boala care-i va aduce sfârsitul.

Satanismul modern a fost de fapt întemeiat cu opt decenii dupa Albert Pike, de un fost saltimbanc, devenit inapt pentru profesia de circar ca urmare a consumului de droguri - Anton (Antal) Szandor La Vey. În 1969, respectivul a redactat un fel de catehism satanic ("BIBLIA SATANICA"), care nici macar nu are caracter teologic, ci se limiteaza la parafrazarea rudimentara si blasfematorie a unor fragmente de text biblic. Semnificativ în acest sens este unul dintre cele mai cunoscute fragmente ale "BIBLIEI SATANICE" - asa-zisa "rugaciune": "Tatal nostru care esti în infern, mareasca-se numele tau, precum în infern asa si pe pamânt. Pacatul cel de toate zilele da-ni-l noua azi si du-ne pe noi în ispita si învata-ne de rau. Ave Satan!".
Continutul dogmatic al lucrarii fostului saltimbanc nu depaseste pe acela al unor mai vechi parafrazari antiteiste ale Bibliei (de genul "Biblia hazlie"), fiind aproape nul, întrucât se limiteaza la "porunci" de genul " Nu ai voie sa crezi în Dumnezeu, pentru ca lumea este a mea si voi considera credinta ta ca un pacat " ori " Fa ti un idol si închina te lui în fiecare duminica. ". În fond, aceasta însailare de fragmente grosolan pastisate se limiteaza, în fond, la negarea tuturor valorilor sociale, de la credinta în Dumnezeu si pâna la morala minimala.

Constient de lipsa totala de valoare teologica sau ezoterica a "operei" sale, La Vey nici nu a formulat pretentia ca "BIBLIA SATANICA" ar fi produsul vreunei "revelatii" (fie ea si infernala), drept care si-a asumat statutul de autor, acumulând o avere considerabila din copyright-ul respectivei lucrari. Mai mult pentru a-si proteja de Fisc aceste venituri, în 1970 La Vey s-a pus sub protectia permisivei legislatii americane referitoare la culte, întemeind în California prima Biserica a lui Satan ( "CULTUS SATANAS" ). Totusi, în absenta unui continut teologic coerent si a unei dogmatici demne de acest nume, satanismul nu este cult si nici macar secta, ci un curent spiritualist (în sens larg) de orientare anomica (termen provenit din limba greaca si consacrat în sociologie, anomia desemneaza "absenta de norme" - morale, sociale, religioase.) cu manifestari antisociale.

Exceptionalul succes financiar al initiativei pretins "cultice" a fostului saltimbanc poate fi explicat nu numai prin fondul preexistent de anomie sociala din acei ani, ci si prin alte implicatii, mai putin afisate, ale satanismului de rit La Vey. America deceniului al saptelea al secolului trecut era marcata de o evolutie dramatic ascendenta a consumului de droguri în mediile de tineret.
Pe buna dreptate, anturajele implicate în narcotrafic, formate din clanuri ale criminalitatii organizate transfrontaliere, au descoperit în teoriile nihiliste, imorale ale lui La Vey o "justificare" pseudo-cultica de natura sa faciliteze racolarea unor medii de tineret la consumul de droguri - practica pe care Biserica lui Satan a început sa o promoveze cu staruinta, sub pretextul ca ar fi "indispensabila comuniunii cu Duhurile Întunericului" .
Numarul mare de "satanisti" arestati sau condamnati pentru detinere si comercializare de droguri constituie o dovada indirecta ca, dincolo de pospaiul "cultic", extinderea satanismului de sorginte La Vey s-a facut si cu implicarea clanurilor crimei organizate transfrontaliere, semnificative fiind si tirajele înregistrate, în anii '70, de "BIBLIA SATANICA", a carei traducere, tiparire si difuzare în milioane de exemplare nu poate fi explicata decât prin masive subventii ce nu puteau proveni din rândurile declasatilor social carora lucrarea li se adreseaza.

Aceasta însa nu justifica afirmatia ca satanismul ar fi este una dintre cele mai bine organizate retele care prolifereaza traficul de droguri si crima organizata. În primul rând, satanismul nu are coerenta unei "retele", în cadrul fenomenului satanist coexistând mai multe grupari concurente. Astfel, în mediile marginale ale "culturii hippye" au luat fiinta, în anii de glorie ai generatiei "Flower - Power" , zeci de asociatii si grupari care, profitând de legislatia californiana a acelor ani, se declarau "cultice":
- BISERICA FRATIEI SATANICE,
- BISERICA ORTODOXA SATANISTA DE RIT NETHILUN,
- ORDI TEMPLI SATANAS,
- FRATIA BERBECULUI,
- ORDINUL BERBECULUI NEGRU etc.
În al doilea rând, activitatile acestor grupari (în cea mai mare parte disparute) nu pot fi asimilate crimei organizate, rezumându-se la "rituri" care mai de care mai exotice, agrementate cu practici sexuale situate mult dincolo de limita moralei si chiar a bunului simt. De altfel, nici o grupare criminala care "se respecta" nu ar accepta în rândurile sale declasati drogati si fara capatâi, adepti ai necrofiliei, zoofiliei si onaniei în grup - pur si simplu, ar fi prea riscant.

A califica satanismul drept "cult", "retea a crimei organizate" ori "grupare anarhista" înseamna a-i acorda un credit pe care în nici un caz nu-l merita, fie si datorita faptului ca principala preocupare a satanistilor este de a se distruge pe sine prin practici înjositoare si inumane, fata de care alte forme de sinucidere par de-a dreptul "elevate"...

Evident, organele de ordine publica si siguranta nationala din tarile afectate nu puteau asista pasive la evolutia ascendenta a acestui fenomen anomic în mediile de tineret. Masurile luate s-au concentrat însa la nivelul adevaratelor retele ale crimei organizate, care aprovizionau cu droguri anturajele sataniste - iar masurile nu au întârziat sa dea rezultate, în anii '90 fenomenul satanist înregistrând, în Occident, o involutie generala - cel mai ilustrativ exemplu fiind disparitia comunitatii sataniste întemeiata de La Vey, dupa moartea acestuia, pe fondul disputelor dintre urmasii sai.

Cu totul alta a fost însa situatia în Europa Centrala si de Est - inclusiv în România.

2. PENETRAREA FENOMENULUI SATANIST ÎN ROMÂNIA

Marile transformari geopolitice ale anului 1989 au deschis noi piete narcotraficului, a carui expansiune - însotita de extinderea fenomenului satanist si a sub-culturii Heavy Metal - a început mai întâi în cele mai dezvoltate dintre tarile Estului ex-socialist, unde tineretul dispunea de o anume solvabilitate.

- Primul val de expansiune a satanismului în Est (1990) l-a constituit formarea, pe filiera germana, a unor grupari sataniste în Ungaria, Polonia si Cehia (Moravia). Urmarirea dinamicii consumului de droguri în aceste tari si, în special, compararea datelor pentru anii 1990 - 1991 cu cele din anii 1995 - 1996 poate da o imagine sintetica asupra eficientei pretextului "ritual" în promovarea, printre adeptii satanismului, a consumului de droguri.
- Al doilea val de expansiune a început înca din 1991, când, cu sprijinul satanistilor polonezi, iau nastere în Ucraina grupari de aceasta factura, mai întâi în rândurile minoritatii poloneze (la Lvov), apoi extinzându-se în rândul tineretului din Kiev, Cernauti si Tiraspol, ajungând în Rusia si Basarabia, odata cu prabusirea URSS si consolidarea noilor rute transcontinentale de trafic cu droguri, din Asia Centrala ex-sovietica spre pietele de desfacere din Vest.

Este inexact faptul ca "satanismul a intrat în România pe filiera ungara". Prima grupare satanista care a "sondat" în 1992 posibilitatea extinderii în România a fost grupul asa-zisilor "galaxieni" din Kiev, care se închinau "celor 33 de spirite astrale" sub conducerea unui fost ofiter K.G.B., reangajat de gruparile mafiote post-sovietice, cunoscut sub pseudonimul "Pater Disciplinarius".

Este în schimb exact faptul ca, în prima sa etapa, accesorii de tip satanist (CD-uri, publicatii, amulete etc.) au fost difuzate pe teritoriul României preponderent de grupari ungare de aceasta factura. Semnificativ în acest sens este faptul ca primele concerte de "satanic trash" si "dead metal" au fost sustinute, în tara noastra, de formatia ungara THE BELDAMN , cu prilejul turneului efectuat în mai multe orase din Transilvania în perioada 21 septembrie - 1 octombrie 1992.

La acea data, însa, existau deja nuclee sataniste autohtone bine închegate, spre exemplu "Îngerii Mortii" din Branesti - anturaj în care, la începutul anului 1993, s-a înregistrat si un prim suicid ritual.


3. ETAPELE FENOMENULUI SATANIST ÎN ROMÂNIA

"Epoca Romparkin" (1993 - 1995)

În etapa initiala, fenomenul satanist a aparut în România în mediile de declasati - vagabonzi, aurolaci, boschetari, cersetori. Pentru acestia, practicile pretins "sataniste" constituiau un accesoriu destinat sa dea o bruma de "prestigiu" sordidelor orgii heterosexuale, dar preponderent homosexuale agrementate de consumul masiv de spirt medicinal aditivat cu Romparkin si "îndulcit" cu antigel (mono - etilen - glicol, compus cancerigen).
"Ritualurile" erau pe masura mintilor încetosate de Aurolac ale participantilor la aceste inoculari în grup cu maladii sexual transmisibile: bautul de sânge de gaina, dezgropatul de stârvuri, onania colectiva. Semnele de apartenenta la "clubul select" al consumatorilor de intestine de pisica "ritual sacrificata" erau "crucea lui Nero" (întoarsa), "crucea Vietii" (cu ansa), pentagrame (stele în cinci colturi, evocând simbolul comunist) si amulete macabre (în general, confectionate din resturi de cadavre).

Câtva timp, aceste practici au fost cantonate la ceea ce în limbaj colocvial se numeste "drojdia societatii". Începând din 1994, s-au semnalat primele cazuri de prozelitism satanic în rândul unor elevi de liceu marcati de ratare si esec scolar. Tinerii - în general semnalati si cu alte "probleme", de genul prostitutiei ori furturilor marunte - s-au lasat atrasi de anturajele de marginali, efectul fiind în general dezastruos.
Astfel, în 1994, nucleul de boschetari "satanisti" constituit la Dorohoi (jud. Botosani) a reusit sa racoleze doua eleve de liceu. Pentru a le convinge sa participe la practicile orgiastice ale gruparii (pâna atunci preponderent onaniste), celor doua minore le-a fost administrat un amestec de Frectie "Carmol" cu excremente de câine, care le-a adus în stare de coma alcoolica, pentru stabilizarea leziunilor hepatice si cerebrale fiind necesara spitalizarea de urgenta. O a treia eleva, C. A., de la liceul "Grigore Ghica" Dorohoi, nu a mai putut fi recuperata neuro-psihic, sinucigându-se dupa putin timp.

Evolutia fenomenului a fost relativ lenta, dar în 1995 nucleele de boschetari "satanisti" din majoritatea marilor orase din Transilvania si Banat reusisera sa se insinueze în ariile marginale ale mediului scolar.

"Epoca Aniosa" ( 1995 - 1998 )

Simultan, evolutia fenomenului satanist a intrat în atentia mass media si a marelui public odata cu "incidentul de la Constanta" - astazi considerat momentul initial al "Epocii Aniosa" ( dupa numele unui canabis ieftin, dar caracterizat printr-o ridicata radioactivitate reziduala, ca urmare a faptului ca este cultivat în arii de pe Spatiul Est mai putin controlate de autoritati, fiind afectate de catastrofa de la Cernobâl ).

Printre primele nuclee sataniste care au aderat la consumul de droguri mai mult sau mai putin infestate cu cesiu si strontiu s-a numarat gruparea aurolacilor cu sediul în canalele din zona Garii de Nord din Bucuresti, pompos denumita "Fratii Stapânului" (aflata în acel moment în conflict cu alta grupare similara bucuresteana, "Allzdam" - de la "All is Damned". Cei în cauza "reinvesteau" sumele obtinute prin prostitutie (în general homosexuala) în droguri venite pe diferite filiere nistrene, carora principala gara bucuresteana le servea drept punct de escala. Treptat, la grupare au fost cooptati elevi de la liceele din Bucuresti, dar si din alte localitati.

Prima "roire" a nucleului bucurestean a avut loc înspre Constanta, cu sprijinul a doi satanisti locali - D. Marius (zis "Sacalul"), elev la Liceul "ENERGETIC", si M. D. Andrei (zis "Hiena"), fara ocupatie, care au acceptat sa se implice în traficarea drogurilor vehiculate de emisari ai "Fratilor Stapânului", revânzându-le în mediul elevilor de la "ENERGETIC", "TRAIAN" si "GEORGE CALINESCU" din Constanta. Printre boschetarii constanteni racolati s-au numarat Pintilie Horatiu, fratele sau, Pintilie Tiberiu, si Andronache Cristinel - toti fara ocupatie, care, sub influenta halucinogenelor, au savârsit doua crime abominabile ( 3 si 8 mai 1995).

Desi mass media a acordat o atentie aproape exclusiva acestui caz, în acea epoca penetrarea în medii sataniste a consumului de stupefiante ieftine si radiotoxice facea ravagii si în alte zone ale tarii. Astfel, în noaptea de 5 spre 6 iunie 1996, doi boschetari satanisti din Buzau au efectuat o "descindere" la domiciliul unui paroh din localitate. Vizibil sub efectul stupefiantelor, cei doi i-au solicitat preotului sa i spovedeasca întrucât au 'spurcat' icoanele. In urma refuzului preotului de a le da curs cererii, respectivii au declarat ca sunt "reprezentantii Satanei", iar în cazul în care va anunta organele de politie îl va ucide atât pe el cât si familia sa. De fapt, nu era nevoie de aceasta amenintare: cei doi erau deja "în atentie", amânarea masurilor cuvenite fiind determinata doar de necesitatea identificarii întregului anturaj.

De fapt, în România se repeta "scenariul" care se derulase deja, în anii '70, în S.U.A. si Europa de Vest, iar în anii 1990 - 1992 în Europa Centrala. Exponentii crimei organizate transfrontaliere cautau noi debusee pentru drogurile invandabile pe piete mai avizate ori "pretentioase". De la boschetari si aurolaci, fenomenul satanist s-a deplasat spre rockerii din discotecile dubioase (mai mult sau mai putin prostituati hetero sau homosexuali) si spre tinerii gravitând la periferia adevaratei interlope (în general ca "ginitori" ori "ciorditori", "penalisti" în devenire).
În unele cazuri, personajele sunt de-a dreptul pitoresti - spre exemplu D. G., poreclit 'PARANOIA', care bate rockotecile constantene cu Biblia Satanica la subrat, încercând sa convinga turistii "sa-si piarda sufletele", ori Nagy R., care a contactat presa din Miercurea-Ciuc, anuntându-si calitatea de "purtator de cuvânt al satanistilor din judet".
În alte cazuri, este vorba de psihopati periculosi - spre exemplu un anume D.R. Mihai din Cernavoda, condamnat la închisoare cu suspendarea executarii pedepsei pentru furt calificat, care în cadrul întrunirilor pe care le organiza în Cimitirul Ortodox din oras (în locul cunoscut sub numele "La Cavoul lui Farmache"), incita adeptii la omor si sinucidere. Una dintre tinerele aflate sub influenta sa, C. V., i-a urmat îndemnurile, încercând sa se sinucida (a fost salvata în ultimul moment). Mai putin norocoasa a fost alta membra a grupului, care si-a "reusit" sinuciderea în aprilie 1997.
Evolutia a fost mai rapida, astfel încât în perioada 1995 - 1997 au luat fiinta grupari sataniste în 22 de judete: Arges, Arad, Alba, Bacau, Botosani, Buzau, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Cluj, Dâmbovita, Gorj, Iasi, Ilfov, Harghita, Hunedoara, Mures, Neamt, Prahova, Salaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea si Municipiul Bucuresti. În pofida accelerarii evolutiei fenomenului, nu a fost nevoie de cine stie ce metode informative pentru o cunoastere aprofundata a situatiei.
Labilitatea psihica a celor implicati, faptul ca mediile interlope respective sunt oricum în atentie, dar si delatiunile stimulate de orgolii marunte fac ca la cel mult doua saptamâni dupa aderarea la o grupare satanista, numele celui în cauza sa apara pe calculatoare. Numai doua exemple dintre zecile de cazuri similare: liderul satanist din Piatra Neamt, Alexandru I., s-a prezentat în iulie 1995 la primaria din localitate, unde a relatat ca solistul unei formatii "Metal" locale, Ady B., a reusit sa-si constituie un nucleu satanic alcatuit din circa 100 de adepti (elevi la liceele Calistrat Hogas, Petru Rares si Liceul de Arta din oras - lista era în cea mai mare parte exacta). Pretextând ca adeptii lui Ady B. sunt "membri ai unei disidente satanice periculoase", cel în cauza a declarat ca intentioneaza sa constituie o "filiala oficiala a adevaratei Biserici a Satanei" si a solicitat primariei sa-i atribuie drept sediu Catedrala Domneasca Sf. Ioan din localitate!

În mod similar, în perioada 1993 - 1995, E. Adrian îsi aroga calitatea de "sef al satanistilor din Râmnicu Sarat", judetul Buzau. Reclamat de alti pretendenti la acest "titlu", i s-a înaintat dosar la Parchet privind savârsirea unor infractiuni prevazute de art. 19 din Legea 51/1991. A beneficiat de oarecare clementa, colaborând impecabil cu organele de ancheta, în special în elucidarea activitatii altui satanist din zona, cunoscut sub porecla 'GAZA' (cel care, de altfel, îl reclamase "anonim"). La fel de cooperanti cu organele de ordine publica s-au dovedit a fi R. I. - "lider al satanistilor din cartierul Micro IV Târgoviste"; B. Emil - luat la întrebari dupa ce doi satanisti din judetul Gorj s-au sinucis; E. Gyula - lider satanist din Harghita (surprins în timp ce se juca cu un revolver) N. Marian - lider satanist buzoian, cercetat de organele de politie pe când era militar în termen la U.M. 01936 (fiind suspect de profanarea unor morminte din cimitirul Dumbrava) si multi, multi altii.
În mai toate cazurile, listele furnizate organelor abilitate ale statului cuprind nu numai adresele exacte si numerele de telefon ale membrilor respectivelor grupari, ci si poreclele lor de "chat", uneori deosebit de pitoresti:
- "EDDIE MORTUL" din Alba Iulia, B dul ---- nr. 71, bl. A16;
- "MORTUS CADAVERICUS" din Pitesti, B dul ----, bl. B32;
- "MACELARUL" din Pitesti, str. ----, bl. D1;
- "DAVINA HAKKINEN" din Urziceni Ialomita, str.---- nr. 2, bl. 117; - "MORTUL" din Onesti Bacau, Bd. ---- nr. 1, bl. 1;
- "BLACK ALIEN" din Braila - Calea ---- nr. 13, bloc 13.
Cei care se recunosc în aceasta lista pot, daca doresc, sa completeze numele real si adresa. Noi oricum o cunoastem si îi rugam pe aceasta cale sa nu-i blameze pe cei care, înca din 1996 - 1998, i-au "bagat în cerneala". În fond, respectivii nu au facut decât sa respecte întocmai juramântul facut: "Voi fura, voi însela, voi trada si chiar voi ucide de va fi nevoie, voi fi ipocrit oi meschin, în numele tau, Satana!". Evident, într-o tara democratica, fiecare este liber sa se închine oricaror idoli, chiar sa se sinucida în ce mod doreste, în masura în care nu încalca legile si nu impieteaza asupra libertatii celorlalti.
Cea mai mare parte a adolescentilor teribilisti care gusta din experienta satanista renunta la aceste practici, dupa ce se aleg cu un sifilis imun la antibiotice (ca urmare a "riturilor sexuale") sau cu un panaritiu ce necesita amputarea a doua-trei falange (consecinta obisnuita a profanarii de morminte). Câtiva - al caror creier este prea încetosat pentru a mai reactiona cât de cât normal - continua mai multi ani pe aceasta cale. Dar nu prea multi ani, fiindca consumul de stupefiante infestate ori de alcool aditivat cu neuroleptice are efecte ireversibile.
Semnificativ este cazul liderului satanist R. C. Gabriel, aflat înca din iunie 1996 în cercul de suspecti pentru profanarea unor morminte la "Biserica Domneasca" din Tg.Ocna. Pâna sa se lamureasca situatia, politistii bucuresteni l-au "interceptat" pe cel în cauza la ore mici ale noptii, în zona "Cimitirului Bellu" din Bucuresti, având în mâini o halca de cadavru în putrefactie si o lumânare aprinsa. La sectia de politie, cel în cauza a început sa-si manânce excrementele, ceea ce a determinat ofiterul de serviciu sa-l trimita de urgenta, cu catuse la mâini, la Spitalul de neuropsihiatrie. Au fost necesare 11 zile de tratament ca R. C. Gabriel sa-si revina în simtiri, dar intelectul sau continua sa fie ireversibil afectat.
Ca urmare, în România - ca si în alte tari - fenomenul satanist, aflat sub presiunea uzurii fizice si mai ales psihice accelerate a adeptilor, are tendinta de a involua rapid, odata ce-i sunt taiate radacinile ce-l hranesc, pe filiere interlope, cu stupefiante ieftine.

Ca atare, maxima evolutie a fenomenului satanist în România s-a consumat în perioada mai 1997 - mai 1998, fiind constituite grupari de aceasta factura în alte 7 judete: Bihor, Braila, Dolj, Galati, Salaj, Vaslui si Vrancea (deci un total de 29 de judete afectate).
În acea perioada, situatia ajunsese la un prag critic, semnalat dealtfel de presa vremii: multe cimitire din mediul urban erau afectate de distrugeri cu evident caracter satanist, se înmultisera sinuciderile si omuciderile "rituale", iar unele grupari sataniste trecusera la promovarea unor doctrine politice radicale, etalând o ostentativa predilectie pentru Adolf Hitler, "cel mai tare satanist" (asa cum recunostea în forma olografa, în fata organelor de ancheta, un membru al nucleului "SATANIC WERMACHT CD" din Deva).
Sub presiunea mass media si a opiniei publice, au fost luate masuri adecvate de înasprire a pedepselor privind traficul si consumul de droguri, iar fenomenul satanist a înregistrat o involutie pronuntata.
c"Epoca NetSurf" ( din 1998 ).

Astazi, "vechea garda" de la "Allzdam" si "Fratii Stapânului" din Bucuresti beneficiaza de programul "Din nou acasa", întemeietorii "Îngerilor Negri" din Ploiesti sau a "Fiilor lui Lucifer" din Cluj-Napoca arboreaza camasa de forta, fiind sub îngrijire psihiatrica aprofundata, iar veteranii de la "SATANIC WERMACHT" din Deva ori "Cavalerii Iadului" din Galati fie fac declaratii complete, fie depun o munca utila comunitatii, escortati de gardieni înarmati.
Pâna în prezent, nici un satanist român nu a reusit sa ajunga la termenul "contractului" - "Voi servi 20 de ani lui Lucifer, apoi ma voi bucura de toate bunurile lumii, de-a stânga sa". Cei mai multi au clacat dupa trei-patru ani.

Totusi, fenomenul satanist ramâne prezent, în forme insidioase, în putin 20 de judete si municipiul Bucuresti. Este adevarat, orgiile din cimitire s-au împutinat, profanarile de morminte nu mai sunt la moda - satanistii de astazi sunt mai mult surferi pe Internet decât bautori de sânge de pisica.
Fenomenul satanist continua însa sa fie în atentia agentilor de aplicare a legii din întreaga lume. Ca atare, nici frecventarea chat-urilor si siturilor sataniste de pe Internet nu este lipsita de riscuri. Acest lucru l-a putut recent constata un anume instalator bucurestean reconvertit la "death-nazy", care se plânge prin lumea muzicala ca, dupa un "excurs satanic" ceva mai prelungit, PC-ul sau a cazut într-un profund "bestial darkness", remedierea costând câteva milioane bune. Si acesta nu este decât începutul. Restul surprizelor îl asteapta când va solicita o viza unui stat strain, o slujba unei mari companii ori un credit unei banci serioase: nimeni nu are încredere în indivizi în al caror trecut exista episoade sataniste, fiind considerati instabili mintal, pretabili la violente gratuite si în relatie cu elemente interlope. Iar modalitati de verificare sunt multe, fiindca - mai ales în domeniul comercial si bancar - nimenea nu doreste sa riste mizând pe un individ cu trecut cetos.

Un teribilism juvenil poate astfel pecetlui un destin. Cel mai adesea, este o pedeapsa prea grea pentru o ratacire a tineretilor. De aceea, în ceea ce ne priveste, nu tinem la zi vreun "catastif nominal" al satanistilor din România si nici nu intentionam sa facem vreodata publica identitatea reala a celor care, de-a lungul ultimilor ani, au fost semnalati cu asemenea activitati.
Realitatea demonstreaza însa ca, în cele mai multe cazuri, ei se arunca singuri dupa gratii (cu buzunarele pline de "Aniosa" fosforescenta) - si acesta este cazul fericit. Pâna în prezent, nu detinem date privind vreun caz în care Necuratul sa fi facilitat eliberarea din detentie a vreunuia dintre închinatorii sai, sa-i fi taiat streangul în ultima clipa ori sa-i fi luat din mâna flaconul de barbiturice. Se pare ca nu-i sta în caracter Întunecimii Sale sa faca asemenea gesturi, dar informatia este în curs de verificare.