Cambe World
Urziceni

acasa

SuperTARE
Si CAMBE SE JOACA ON-LINE TU?
Nebunii
Despre Urziceni
Femeile lui Cambe'

 

         Municipiul Urziceni este un oras de campie, care s-a format si a evoluat la raspantia marilor drumuri, ca si alte orase din Romania: Arad, Slobozia, Timisoara, Caracal sau Medgidia.
          Teritoriul orasului este situat in partea de vest - nord-vest a judetului Ialomita, in apropierea limitei acestuia cu judetul Buzau (aflata la 6 km spre nord). Aproape este si limita cu judetul Prahova (17 km).
          Urzicenii se afla la confluenta Ialomitei cu Sarata, si la intersectia soselelor: Bucureti-Buzau si Ploiesti-Constanta, si a cailor ferate: Bucuresti-Braila si Ploiesti-Ciulnita.
          Ca vecini, municipiul Urziceni are:
      - spre sud, comuna Cosereni; cu aceasta o parte din hotar este data de valea Ialomitei;
      - spre vest, comuna Armasesti;
      - spre est, comuna Manasia, care este si comuna suburbana. O buna parte din limita dintre Urziceni si Manasia este data de asa-zisa vale a Plopului, azi secata.
      - spre nord-est, comuna Garbovi;
      - spre nordvest, comuna Ciocarlia (suburbana).
          Intre aceste limite, suprafata totala administrativa a orasului este de 5357 ha, din care orasul propriu-zis ocupa 578 ha (10,7%). Comunele suburbane Manasia si Ciocarlia au in administratie 3476 si respectiv 1568 ha.
         Teritoriul Urzicenilor detine 1,54% din suprafata judetului Ialomita, iar impreuna cu teritoriul comunelor suburbane 3% din suprafata acestuia.
         Ca distanta fata de centrele urbane cele mai apropiate, Urzicenii se afla: pe calea ferata: la 55 km spre sud-est de Ploiesti, la 62 km spre vest de Slobozia, la 68 km spre sud-vest de Faurei, la 71 km spre nord-est de Bucuresti, la 106 km spre nord-vest de Calarasi si 128 km spre sud-vest de Braila. Pe sosea sunt: 34 km pana la Pogoanele, 45 km pana la Mizil, 55 km pana la Buzau, 57 km pana la Bucuresti si 63 km pana la Slobozia si Ploiesti.
         In ceea ce priveste pozitia pe glob, teritoriul orasului se afla situat la intersectia paralelei de 4443'' cu meridianul de 2639'', adica se afla in plina zona a climei temperate.

COITA2003

Free JavaScripts provided
by The JavaScript Source