www.erox.tk & www.paranormal.da.ru

Home

Istoria lui DRACULA
Reportaj
Ciudatenii
Articole
OZN
Sfarsitul...
CLONAREA
SATANISMUL
UNIVERSUL
Magie
EROX CONTACT
LEGENDA VIE ?

TRIUNGHIUL BERMUDELOR
 LEGENDA VIE ?
 ADEVAR ?
 FICTIUNE ?
 

Exista cu adevarat acest triunghi al Bermudelor ? Care este misterul care il inconjoara si mai ales ce se inimpla si de ce ? Nimeni nu stie exact . Interesul starnit de aceasta enigma revine periodic in actualitate si din cand in cand alte intamplari ies la iveala , insa fara a o clarifica .                        
Cert este ca undeva in Oceanul Atlantic , mai precis in zona cuprinsa intre Florida , Puerto Rico si Insulele Bermude , au avut loc disparitii ciudate . 
O astfel de disparitie are loc si in filmul Triunghiul Bermudelor . 
Familia Everman , ce era compusa din 4 membrii , impreuna cu un tanar de 23 de ani , au plecat pe mare la bordul unui iaht . In timp ce acestia navigau , membrii familiei Everman au inceput sa se simta tot mai rau . La un moment dat radarul se opreste , statia de emisie-receptie nu mai functioneaza iar pe cer soarele dispare datorita unei eclipse totale neprevazute . In timpul eclipsei se isca o furtuna stranie . Odata cu furtuna isi face aparitia si un iceberg , de care iahtul se izbeste . In momentul impactului , toti cei cinci membri ai echipajului au fost aruncati in apa de catre impactul puternic iar valurile ii izbeau din toate partile . Persoanele aflate la bordul navei se trezesc pe o plaja necunoscuta .
Subiectul disparitiei unor nave si aeronave in Triunghiul Bermudelor  a fost facut public datorita mass-mediei , ce aduce tot mai multe argumente cu privire la cele intamplate , cu ajutorul cartilor , si mai ales cu ajutorul filmelor , filme in care regizorii expun variante proprii a acelor disparitii .
 Unul dintre cazurle celebre petrecute in Triunghiul Bermudelor il constiluie faimosul Zbor 19 , in cadrul cauia au disparut cinci bombardiere torpiloare cu echipajul format din 14 persoane . Echipajul avea de efectuat un zbor de rutina de aproximativ 500 km , zbor ce trebuia sa dureze doua ore , iar combustibilul din rezervoarele ajungea pentru 5 ore de zbor . Dupa aproximativ o ora echipajul anunta defectarea tuturor aparatelor de navigatie de la bordul avioanelor . Mai tarziu legatura cu avioanele s-a intrerupt , iar avioanele au disparut de pe ecranele radarelor . In cautarea avioanelor a fost trimis un hidroavion cu un echipaj de 13 persoane , care a disparut in aceleasi conditii suspecte . 
La momentul respectiv s-a declansat cea mai vasta operatiune de cautare . A fost cercetata o suprafata de 650.000 km² insa fara rezultate .
 In perioada 1945-1965 , in zona cunoscuta sub numele de Triunghiul Bermudelor au disparut aproximativ 100 de avioane cu un echipaj de aproximativ 1000 de oameni . Disparitii ale navelor , in acea zona , au fost semnalate inca din secolul 18 . In anul 1871 nava Mary Celeste a fost gasita plutind in deriva , cu toate panzele ridicate , insa tot echipajul de 10 persoane era disparut . In anul 1966 un remorcher care se indrepta spre Florida , a fost captat de o forta necunoscuta , forta ce a secat toate sursele de elecricitate , a facut apa sa napusteasca din toate directiile , si mai ales , a dus la disparitia orizontului si a cerului , care pareau a se fi unit . Datorita motoarelor diesel foarte puternice cu care era dotat remorcherul , acesta a reusit sa iasa dintr-o imensa claie asezata pe suprafata marii . 
In anul 1963 un avion semnaleaza existenta timp de 30 de secunde a unei movile fierbatoare cu un diametru de un km la nivelul marii .  
 Triunghiul Bermudelor continua sa fie si astazi un subiect controversat , numeroasele disparitii de avioane si nave au ramas in cele mai multe cazuri neexplicate sau au fost furnizate explicatii formale , care la o cercetare mai atenta nu au rezistat , nefiind credibile . 
Daca pierderea unor nave in aceasta zona in tre anii 1939-1945 putea fi pusa pe seama actiunilor intreprinse de submarinele fortebor beligerante , sabotajelor , atacurilor aviatiei sau a impactului cu una din miile de mine ce infestau zona , lipsa oricaror fragmente de epave , a martorilor sau a supravietuitorilor nu poate fi acceptata decat cu mare greutate chiar daca se invoca circumstantele razboiului . 
Considerand toate pierderile de nave in Triungiul Bermudelor din aceasta perioada ca fiind datorate razboiului , in mod normal odata cu incetarea acestuia disparitiile trebuiau sa inceteze si circulatia sa devina sigura , insa realitatea este cu totul alta , catastrofele misterioase continuand si dupa aceasta . 
Dupa incetarea razboiului a existat posibilitatea studierii arhivelor marinei de razboi a Germaniei , insa nu s-au gasit rapoarte privind actiunea submarinelor acesteia in perioadele disparitiei unor nave cum a fost cazul din 1941 a cargoului Pluvius cu 108 oameni la bord si a altor daua nave Proteus si Nereus , disparute in noiembrie si respectiv decembrie 1941 .
Incercarea de a pune disparitiile navelor pe seama razboiului nu isi gasesc o explicatie logica , fiind stiut ca prin actiunea de distrugere a unor nave raman la suprafata apei anumite fragmente , echipamente , supravietuitori , ori in mai toate cazurile acest lucru nu s-a intamplat cu toate ca din echipamentul marinarilor faceau parte si vestele de salvare care erau capabile sa ii mentina la suprafata (vii sau morti ) timp de doua pana la trei saptamani . 
Dupa parerea unor cercetatori disparitiile din Triunghiul Bermudelor s-ar datora in cele mai multe cazuri conditiilor meteorologice nefavorabile , astfel , furtuni puternice au provocat scufundarea navelor , desi dupa o cercetare mai atenta a ariei de extindere , a intensitatii si a pozitiei unor nave disparute , le-au plasat pe acestea in afara zonei sau timpului furtunilor .
O alta incercare de a explica disparitiile din Triunghiul Bermudelor ar fi aceea ca ele se datoreza unor curenti puternici (in primul rand Golfsream-ul) care antreneaza rapid epavele si supravietuitorii la distante mari de locul naufragiului . 
Nici aceasta explicatie nu este plauzibila pentru ca in urma catastrofelor nu au fost supravietuitori iar Golfstream-ul transporta intr-adevar obiecte plutitoare dar cu o viteza de numai 5 km/h . In aceste conditii interventia navelor de salvare care incepeau cautarile in cateva ore de la sesizarea disparitiilor ar fi dus la descoperirea unor indicii ale catastrofelor (resturi de epave , supravietuitori , victime sau pete de petrol plutind pe suprafata apei) insa evidentele arata ca nu s-au gasit aceste indicii . Pentru ca epavele sa fie dispersate in afara Triunghiului Bermudelor la distante mari si intr-un timp relativ scurt pentru a nu fi gasite de navele de salvare si avioanele care au cercetat zona , curentii maritimi trebuiau sa aiba o viteza de peste 500 km/h .
Printre evenimentele care isi pastreaza si astazi intacta aura de mister datorata intrebarilor fara raspuns se remarca cele soldate cu disparitia echipajelor unor nave descoperite ulterior plutind in deriva . Ne putem intreba : 

Unde si cum au disparut echipajele acestor nave ?
Ce forte sau ce fenomene i-au determinat sa abandoneze navele ?

Cu toate ca marea majoritate a navelor dispunea de statii radio , de mijloace de comumicatii moderne acestea nu le-au folosit pentru a cere ajutor sau pentru a oferi informatii referitoare la anumite fenomene neobisnuite , la pozitia lor sau la o eventuala stare de necesitate ivita la bordul lor . Se pare ca zona cunoscuta sub numele de Triunghiul Bermudelor nu este singura in care au avut loc disparitii inexplicabile ci si in Marea Diavolului situata in SE-ul Japoniei , zona cuprinsa intre insulele Iwo Jima si Marcus sau ruta aeriana a mortii dintre Quito si Cuença , delta Rhonului , din Europa , unde se inregistreaza anomalii magnetice derutante s.a.
Explicatii posibile ale disparitiilor din Triunghiul Bermudelor sau din celelalte zone sunt nenumarate , de la anomalii magnetice la vartejuri imprevizibile de aer , eruptii subterane si infrasunete . Ele nu par insa sa fie suficient de convingatoare in toate cazurile , lasand loc pentru interpretari si comentarii privind legatura acestor disparitii cu fenomenul OZN si rapirile de persoane semnalate in numeroase cazuri .

 Mai este activ Triunghiul Bermudelor ?
 Cate zone asemanatoare lui mai exista si nu au fost descoperite pana acum ?
 
In tot acest timp au fost semnalate numeroase disparitii de nave si avioane , bilantul fiind tragic . 
 Cu toata tehnologia existenta , se pare ca natura este inca nestiuta si ca inca mai exista locuri neexplorate si nebanuite , la care omul va ajunge datorita unor greseli banale .

 Triunghiul Bermudelor continua sa fie o enigma ...